Innovatief en ondernemend

Over THIM

Bij THIM word je een specialist in houding en beweging. Je leert mensen te helpen met het voorkomen, verhelpen en verminderen van klachten. Door onze kleinschalige opzet kennen wij elk van onze studenten. We vinden het belangrijk dat je je welkom voelt op school en zijn daar dan ook volledig op ingesteld. Zo kan je altijd terecht in ons unieke studie- en oefencentrum en hebben we een lounge waar studenten graag bij elkaar komen. 

Onze opleiding is al sinds 1974 in beweging. Door continu te vernieuwen blijven onze studenten goed voorbereid op het vak en zijn ze succesvol op de arbeidsmarkt. In de laatste jaren zien we bijvoorbeeld een toename van het gebruik van technologie en een beter geïnformeerde patiënt. Daar spelen we dan meteen op in. Bij THIM combineer je een vast programma en rooster met eigen keuzemogelijkheden. Zo beïnvloed je zelf de duur en de invulling van je opleiding.

Innovatie

Het vak fysiotherapie maakt een stormachtige ontwikkeling door. Net als in de rest van de gezondheidszorg krijgt de fysiotherapie steeds meer te maken met nieuwe technologische toepassingen, internationalisering, samenwerking met andere beroepsgroepen en ondernemersvraagstukken over bijvoorbeeld kostenbesparing en efficiëntievergroting. De fysiotherapeut van de toekomst is voorbereid op deze nieuwe ontwikkelingen.

Voorbereiding op de toekomst vraagt om bijzondere aandacht van de hogeschool. Wij dagen je uit om je al tijdens je opleiding te profileren. Je sluit je opleiding af met een innovatieproject, waarin je in de praktijk aan de slag gaat met nieuwe ontwikkelingen in de fysiotherapie. 

Campus
We willen dat onze studenten zich thuis voelen op THIM. Daarom hebben wij moderne gebouwen, met lichte en ruime klaslokalen. Omdat THIM is gespecialiseerd in de fysiotherapie, zijn onze faciliteiten speciaal voor dit doel ingericht. Tijdens de pauzes kun je binnen of buiten ontspannen. In Schenk bieden we vele keuzes voor lunch.

Meer weten over wonen in Utrecht en in een THIM huis? Vraag naar onze studentenhuisvesting tijdens een voorlichtingsgesprek.

Accreditatie
De HBO-opleiding fysiotherapie van THIM wordt al 45 jaar erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en geaccrediteerd door de NVAO. Onze laatste beoordeling was eind 2018. De erkenning wordt steeds voor een periode van 6 jaar afgegeven en loopt nu tot en met 2025. Lees over onze accreditatie op de website van de NVAO.

NRTO Keurmerk
THIM Hogeschool is in het bezit van het keurmerk van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Het NRTO is de overkoepelende brancheorganisatie voor particuliere trainings- en opleidingsinstituten in Nederland. Het NRTO-keurmerk is een onafhankelijke erkenning van kwaliteit en professionaliteit voor private opleidingen en geeft consumenten en bedrijven zekerheid bij de keuze voor THIM. THIM conformeert zich aan de aan de door de NRTO opgestelde Gedragscode. Ook is THIM via de NRTO aangesloten bij de stichting Geschillencommissie Consumentenzaken.

Reglementen
Het is belangrijk dat je weet waar je aan begint. Lees daarom ook onze reglementen door:
Algemene voorwaarden
Onderwijs- en examenreglement
Gedragscode Taalbeleid

Heb je vragen?
We helpen je graag verder! Bel 030 288 66 70 of vul het contactformulier in.