Kleinschalig en praktisch

Voltijd

Klaar voor een uitdaging?

THIM biedt de meest praktische fysiotherapieopleiding van Nederland. Zoek je een kleine school met volop begeleiding? Lees dan hieronder meer over ons voltijdprogramma.

Wil je meer weten over THIM?

Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Klik dan hier.

Innovatief, intensief en individueel

Programmaoverzicht

Ons voltijdprogramma bestaat uit acht modules: vijf fysiotherapeutische modules, twee stagemodules en de minormodule. Hieronder lees je per module wat je leert.

Kleinschalig

Je start met de fysiotherapeutische basis en ontwikkelt een visie op gezondheid.

Na deze module kun je patiënten onderzoeken en behandelen met verschillende klachten van het bewegingsapparaat.

Deze module gaat over revalidatie bij neurologische aandoeningen en chronische ziektes.

De nadruk ligt nu op geïntegreerd fysiotherapeutisch handelen. Een professional communiceert op hoog niveau, motiveert, neemt onderbouwde beslissingen, behandelt effectief, evalueert en heeft oog voor de patiënt als mens.

Na deze module ben je klaar om met de majorstage te starten. De leidraad voor deze module is de dagelijkse agenda van de fysiotherapeut, diegevuld is met een grote variatie van gezondheidsproblemen en taken.

Een minorprogramma is bedoeld om jouw kennis te verbreden en verdiepen. Jaarlijks kijken wij wat de actuele onderwerpen binnen de fysiotherapie zijn en passen zo nodig ons minorprogramma daaraan aan. In een half jaar volg je vier minoren over vier uiteenlopende onderwerpen.

Tijdens je eerste stage breng je jouw opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk, in Nederland of over de grens. Daarnaast werk je aan opdrachten waarmee je aantoont dat een aantal taken van de fysiotherapeut jou steeds meer toevertrouwd kunnen worden. THIM helpt je met het vinden van een geschikte stageplaats.

In de tweede seniorstage ontwikkel je je tot een zelfstandige zorgprofessional. Je bent steeds zelfstandiger met patiënten bezig en werkt aan opdrachten waarmee je aantoont dat alle taken van de fysiotherapeut jou volledig toevertrouwd kunnen worden. Je wordt hierin begeleid door een docent en samen met jouw stagebegeleider volgen we jouw progressie in deze cruciale fase van je studie.

We willen dat jij je thuis voelt op THIM en een sterke band opbouwt met medestudenten en docenten. We zijn er namelijk van overtuigd dat dit het plezier en de motivatie in de studie vergroot en daarmee ook de kans op succes. Bij ons ben je geen nummer. Wij werken in kleine groepen en zien jou.

Begeleiding en versterkingsonderwijs

Soms heb je wat extra ondersteuning nodig om je einddoel te halen. THIM biedt die ondersteuning. Onze studieloopbaanbegeleider houdt jouw voortgang in de gaten en nodigt je periodiek uit voor een gesprek. Verder organiseren we iedere week facultatief versterkingsonderwijs. Theorie- en praktijkdocenten staan hier voor je klaar om individuele vragen te beantwoorden. Je kunt er met je groepje oefenen, waarbij je direct om begeleiding kunt vragen. Als jouw klas een onderwerp verder uitgediept wilt hebben, kun je een afspraak maken voor een bijles met een docent. Ook bij bijv. dyslexie of ADHD kun je om hulp vragen. Je kunt bovendien op elk moment komen oefenen in ons studie- en oefencentrum.

Internationaal

Als internationale school dagen we je uit om over de grenzen te kijken. Dit kan door je aan te sluiten bij de internationale klas. Wil je naar het buitenland? Kies dan voor een seniorstage van twintig weken over de grens.

Contacturen

Je hebt als voltijdstudent les van maandag t/m donderdag tussen 9.30 en 15.30 uur. Op deze dagen worden de theorie- en praktijklessen aangeboden. Lessen vinden plaats op school of in de virtual classroom. Ook wordt tijdens deze dagen het versterkingsonderwijs gepland. In je laatste jaar loop je minimaal 24 uur per week stage. Planning hiervan vindt plaats in overleg met jouw stageadres.