Kleinschalig en praktisch

Voltijd

Klaar voor een uitdaging?

THIM biedt de meest praktische fysiotherapieopleiding van Nederland. Je studeert af in drie of vier jaar en kunt starten in februari of september. Zoek je een kleine school met volop begeleiding? Lees dan hieronder meer over ons voltijdprogramma.

Wil je meer weten over THIM?

Wil je deelnemen aan onze Open Dag op 21 mei 2022 (11.00 – 14.00 uur)? Klik dan hier.

Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Klik dan hier.

Innovatief, intensief en individueel

Programmaoverzicht

Ons voltijdprogramma bestaat uit negen modules: vier fysiotherapeutische modules, drie stagemodules, de minor en de module research- & innovatie. Hieronder lees je per module wat je leert.

Je start met de fysiotherapeutische basis. Je leert bijv. masseren, tapen, vraaggesprekken voeren en groepslessen geven. Ook krijg je les in de ondersteunende theorie, zoals anatomie, pathologie en fysiologie. Na deze module kun je onder leiding van een fysiotherapeut in de praktijk aan de slag.

Na deze module kun je patiënten onderzoeken met verschillende klachten van het bewegingsapparaat, zoals bijv. nek-, rug-, schouder- of knieklachten. Op basis van je onderzoek kun een fysiotherapeutische diagnose stellen. Je leert ook het behandelplan op te stellen en uit te voeren.

Deze module gaat over neurologische aandoeningen. Denk aan patiënten met niet aangeboren hersenletsel (NAH), Parkinson, Multiple Sclerose of dwarslaesie. Motorisch leren staat centraal, ofwel hoe een duurzame verandering in motorische vaardigheden tot stand kan komen door oefening.

De nadruk ligt nu op geïntegreerd fysiotherapeutisch handelen. Een professional communiceert op hoog niveau, motiveert, neemt onderbouwde beslissingen, behandelt effectief, evalueert en heeft oog voor de patiënt als mens. Je krijgt les in bijv. communicatie, psychologie en klinisch redeneren bij complexe fysiotherapeutische patiënten.

Een minorprogramma is bedoeld om jouw kennis te verbreden en verdiepen. Jaarlijks kijken wij wat de actuele onderwerpen binnen de fysiotherapie zijn en passen zonodig ons minorprogramma daaraan aan. In een half jaar volg je vier minoren over vier uiteenlopende onderwerpen.

Fysiotherapie is meer dan patiëntenzorg. Of je nu een eigen praktijk begint, als zzp'er aan de slag gaat of in loondienst werkt, je moet weten wat er op de zorgmarkt speelt. Welke ontwikkelingen zijn er en waar liggen kansen? Hoe werkt financiering van de zorg? Is die nieuwe behandeling bewezen effectief? Tijdens deze module leer je dit soort vragen beantwoorden. Aan de hand van verschillende opdrachten en masterclasses leer je meer over evidence based practice, innoveren en implementeren in de zorg. Je start met de introductie in jaar 3 en tijdens jaar 3 en 4 werk je de opdrachten uit.

In de eerste twee jaar heb je heel veel geoefend in rollenspellen met medestudenten. Nu is het tijd om in de praktijk aan de slag te gaan. Onder begeleiding werk je met echte patiënten aan jouw doelen en opdrachten. Je combineert deze module met de module Research & Innovatie.

Tijdens je eerste seniorstage ga je jouw opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk brengen, in Nederland of over de grens. Je hebt al kennisgemaakt met de praktijk in de vorige module, dus je weet al een beetje wat je kunt verwachten. Je werkt onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut met patiënten. Daarnaast werk je aan opdrachten. THIM helpt je met het vinden van een geschikte stageplaats.

In de tweede seniorstage ontwikkel je je tot een zelfstandige zorgprofessional. Je bent steeds zelfstandiger met patiënten bezig en daarnaast bereid je je voor op toetsing en maak je opdrachten. Je wordt hierin begeleid door een docent. Samen met jouw stagebegeleider volgen we jouw progressie in deze cruciale fase van je studie.

Kleinschalig

We willen dat jij je thuis voelt op THIM en een sterke band opbouwt met medestudenten en docenten. We zijn er namelijk van overtuigd dat dit het plezier en de motivatie in de studie vergroot en daarmee ook de kans op succes. Bij ons ben je geen nummer. Wij werken in kleine groepen en zien jou.

Begeleiding en versterkingsonderwijs

Soms heb je wat extra ondersteuning nodig om je einddoel te halen. THIM biedt die ondersteuning. We organiseren iedere week facultatief versterkingsonderwijs. Theorie- en praktijkdocenten staan hier voor je klaar om individuele vragen te beantwoorden. Je kunt er met je groepje oefenen, waarbij je direct om begeleiding kunt vragen. Als jouw klas een onderwerp verder uitgediept wilt hebben, kun je een afspraak maken voor een bijles met een docent. Ook bij bijv. dyslexie of ADHD kun je om hulp vragen. Je kunt bovendien op elk moment komen oefenen in ons studie- en oefencentrum.

Internationaal

Als internationale school dagen we je uit om over de grenzen te kijken. Dit kan door je aan te sluiten bij de internationale klas. Wil je naar het buitenland? Kies dan voor een seniorstage van twintig weken over de grens.

Contacturen

Je hebt als voltijdstudent les van maandag t/m donderdag tussen 9.30 en 15.30 uur. Op deze dagen worden de theorie- en praktijklessen aangeboden. Lessen vinden plaats op school of in de virtual classroom. Ook wordt tijdens deze dagen het versterkingsonderwijs gepland. In je laatste jaar loop je minimaal 24 uur per week stage. Planning hiervan vindt plaats in overleg met jouw stageadres.