Toelatingseisen voor het bachelorprogramma

Toelating

Als je wilt gaan studeren, moet je voldoen aan een aantal toelatingseisen en inschrijfvoorwaarden. Zo moet je een geldig diploma van de juiste vooropleiding hebben, je persoonsgegevens via het inschrijfformulier aan ons doorgeven en in sommige gevallen een taaltoets aanleveren.

Vooropleiding
Je hebt minimaal een HAVO- of MBO4-diploma nodig om toegelaten te worden tot de opleiding van THIM. We stellen geen eisen aan welk profiel en welke vakken je gedaan hebt.

21+ test
Heb je niet het juiste diploma, maar ben je wel 21 jaar of ouder? Dan kun je eventueel een 21+ toelatingstoets doen. De 21+ test wordt verzorgd door een extern bureau, dat advies geeft over de haalbaarheid van de opleiding. Meer informatie over de 21+ test vind je hier.

Buitenlands diploma
Als je een buitenlands diploma hebt dat vergelijkbaar is met het vereiste Nederlands diploma, dan kun je starten bij THIM. We laten jouw diploma evalueren door Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs.

Nederlandse taal
Als je geen Nederlands diploma hebt, dan moet je kunnen aantonen dat je de Nederlandse taal beheerst op B2 niveau. Je toont dit aan door de taaltoets NT2 programma II. Je kunt bij DUO meer informatie over de taaltoets vinden.

Documenten
Voor inschrijving hebben wij onderstaande documenten nodig. Je kunt ze uploaden bij jouw inschrijfformulier.
– Gewaarmerkte kopie diploma
– Gewaarmerkte kopie cijferlijst
– Kopie paspoort

Als je een 21+ test of taaltoets hebt gedaan, dan kun je deze toevoegen aan jouw inschrijving.