Bekijk de mogelijkheden

Studiekosten

We geven je hieronder een compleet overzicht van jouw studiekosten. Verder vind je op deze pagina meer informatie over:

– recht op studiefinanciering en OV jaarkaart
– het Levenlanglerenkrediet
– belastingvoordeel voor studie
– de Lerarenbeurs
– hulp voor alleenstaande ouders
– korting bij vrijstellingen

Heb je vragen over de kosten? Neem contact op of vraag ernaar tijdens een voorlichtingsgesprek.

Collegegeld bacheloropleiding tot fysiotherapeut – start in september 2023

Voltijd

Per jaar
€ 9.400

Per maand
€ 807

Deeltijd

Per jaar
€ 7.400

Per maand
€ 636

Klik hier voor de voorwaarden voor inschrijving, uitschrijving, betaling etc.

Vrijstellingen
Heb je al een afgeronde HBO of WO opleiding? Dan krijg je automatisch vrijstelling voor het minorprogramma. Met een vrijstelling versnel je niet alleen je opleiding, je verlaagt ook je studiekosten. Je betaalt namelijk alleen voor de modules die je moet volgen.

Studiefinanciering
THIM is een particuliere hogeschool en een erkende HBO fysiotherapieopleiding door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Als student fysiotherapie van THIM heb je daarom gewoon recht op studiefinanciering en het studentenreisproduct (ook wel OV jaarkaart) via de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Kijk voor meer informatie op de website van DUO.

Levenlanglerenkrediet
Wil je bij THIM studeren, maar heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Bijvoorbeeld omdat je ouder bent dan 30 jaar? Dan kun je mogelijk geld lenen om het collegegeld of lesgeld te betalen. Dat is het levenlanglerenkrediet. Alle voorwaarden staan op de website van DUO.

Lerarenbeurs
Ben je bevoegd leraar en wil je bij THIM studeren? Dan kun je via DUO een lerarenbeurs aanvragen. Deze beurs bestaat uit een vergoeding voor collegegeld, studiemiddelen en reiskosten. Daarnaast kan jouw werkgever subsidie krijgen om je studieverlof te geven.

Hulp voor alleenstaande ouders
Je kunt extra geld van de overheid krijgen als je naast jouw opleiding een kind verzorgt: de eenoudertoeslag. Lees hier meer over op de website van DUO.

STAP-budget
Het STAP-budget vervangt de fiscale aftrek van scholingskosten. Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Mensen kunnen deze subsidie gebruiken voor een sterkere positie op de arbeidsmarkt. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie. 

Meer weten over collegegeld en financieringsmogelijkheden?
Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!