Innovatief en ondernemend

Over THIM

Bij THIM word je een specialist in houding en beweging. Je leert mensen te helpen met het voorkomen, verhelpen en verminderen van klachten. Door onze kleinschalige opzet kennen wij elk van onze studenten. We vinden het belangrijk dat je je welkom voelt op school en zijn daar dan ook volledig op ingesteld. Zo kan je altijd terecht in ons unieke studie- en oefencentrum en hebben we een lounge waar studenten graag bij elkaar komen. 

Ons doel: jou opleiden tot een zorgprofessional die zich blijft ontwikkelen, multidisciplinair denkt en durft te innoveren.

Onze opleiding is al sinds 1974 in beweging. Door continu te vernieuwen blijven onze studenten goed voorbereid op het vak en zijn ze succesvol op de arbeidsmarkt. In de laatste jaren zien we bijvoorbeeld een toename van het gebruik van technologie en een beter geïnformeerde patiënt. Daar spelen we dan meteen op in. Bij THIM combineer je een vast programma en rooster met eigen keuzemogelijkheden. Zo beïnvloed je zelf de duur en de invulling van je opleiding.

Onze website geeft veel informatie, maar zelf ervaren is beter. We nodigen je daarom graag uit voor een voorlichtingsgesprek.

Innovatie

Het vak fysiotherapie maakt een stormachtige ontwikkeling door. Net als in de rest van de gezondheidszorg krijgt de fysiotherapie steeds meer te maken met nieuwe technologische toepassingen, internationalisering, samenwerking met andere beroepsgroepen en ondernemersvraagstukken over bijvoorbeeld kostenbesparing en efficiëntievergroting. De fysiotherapeut van de toekomst is voorbereid op deze nieuwe ontwikkelingen.

Voorbereiding op de toekomst vraagt om bijzondere aandacht van de hogeschool. Wij dagen je uit om je al tijdens je opleiding te profileren. Je sluit je opleiding af met een innovatieproject, waarin je in de praktijk aan de slag gaat met nieuwe ontwikkelingen in de fysiotherapie. 

Technologie & Fysiotherapie
De rol van technologie in ons leven groeit exponentieel. Smartphones zorgen dat je 24/7 up-to-date bent, wearables houden je hartslag en activiteit in de gaten en auto’s rijden op de autopilot. Ook de fysiotherapie krijgt een nieuwe dimensie door nieuwe technologieën. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van robotica, virtual reality, serious gaming en health apps in de behandeling. Het toepassen van de technologie vraagt om nieuwe vaardigheden en een innovatieve instelling van de fysiotherapeut.
Internationalisering & Fysiotherapie
Globalisering neemt toe, ook in de fysiotherapie en het onderwijs. We zijn meer verbonden met en afhankelijk van andere landen. In het dagelijks leven kom je in aanraking met andere talen en culturen. Belangrijk is dat studenten internationaal competent worden in o.a. kennis, communicatie en samenwerking. Dit maakt hen kansrijker op de (internationale) arbeidsmarkt. Je ontwikkelt internationale competenties bijvoorbeeld door samenwerking met buitenlandse scholen, internationale stages en grensoverschrijdende projecten.
Samenwerken & Fysiotherapie
Multidisciplinaire samenwerking heeft als doel de beste zorg voor de patiënt te leveren. Fysiotherapeuten gaan daarom meer samenwerken met andere medici en paramedici, met onderzoekers, zorgverzekeraars, de overheid en industriële partners. Studenten moeten al op hun opleiding in contact komen met de verschillende disciplines en zo starten met het opbouwen van een netwerk.
Ondernemen & Fysiotherapie
Hoe lever je kwaliteitszorg die ook nog betaalbaar is? Hoe implementeer je innovaties in de praktijk? Hoe onderhandel je met zorgverzekeraars? Fysiotherapeuten krijgen steeds meer te maken met zulke vragen. Het is essentieel dat hieraan in de opleiding al aandacht besteed wordt. Zo is de afgestudeerde fysiotherapeut optimaal voorbereid op de zorgmarkt.
Research & Fysiotherapie
Er wordt kritisch gekeken naar de kwaliteit van de zorg. Als fysiotherapeut moet je dan ook in staat zijn jouw behandelkeuzes te onderbouwen. Tijdens de opleiding leer je daarom om wetenschappelijk onderzoek te interpreteren en om zelf een (literatuur)onderzoek te doen. Studenten kunnen samen met docenten, PhD kandidaten en onderzoekers meedoen aan onderzoeken die relevant zijn voor de fysiotherapie.

Campus
We willen dat onze studenten zich thuis voelen op THIM. Daarom hebben wij moderne gebouwen, met lichte en ruime klaslokalen. Omdat THIM is gespecialiseerd in de fysiotherapie, zijn onze faciliteiten speciaal voor dit doel ingericht. Tijdens de pauzes kun je binnen of buiten ontspannen. In Schenk bieden we vele keuzes voor lunch.

Huisvesting – op kamers bij THIM
Een studentenkamer vinden is nog altijd lastig in Utrecht. Daarom biedt THIM je de mogelijkheid om een start te maken met je fysiotherapie studie in een van onze eigen studentenhuizen. Hier woon je samen met medestudenten van de opleiding fysiotherapie uit verschillende jaren. Gezellig, maar ook praktisch in het kader van je opleiding. THIM heeft meerdere huizen in Utrecht en Nieuwegein. In een THIM huis deel je een woonkamer, keuken, badkamer en buitenruimte met drie of vier anderen. De kamers hebben een oppervlakte van max. 25 M2 en kosten max. 500 Euro. GWL, TV en Wi-Fi zijn bij de huurprijs inbegrepen. De huizen zijn een goede optie als je van ver moet komen. Reistijd is daarom een belangrijk criterium voor de volgorde van plaatsing. Let op! Op dit moment is er meer interesse dan er beschikbare kamers zijn.

Meer weten over wonen in Utrecht en in een THIM huis? Vraag naar onze studentenhuisvesting tijdens een voorlichtingsgesprek.

Verhuur
Op zoek naar een inspirerende ruimte voor je evenement? THIM ALP biedt prettig geprijsde en goed verzorgde ruimtes voor kleine of grote groepen, met of zonder catering. Meer weten over de huur van onze ruimtes? Kijk op de website van THIM ALP.

Accreditatie
De HBO-opleiding fysiotherapie van THIM wordt al 45 jaar erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en geaccrediteerd door de NVAO. Onze laatste beoordeling was eind 2018. De erkenning wordt steeds voor een periode van 6 jaar afgegeven en loopt nu tot en met 2025. Lees over onze accreditatie op de website van de NVAO.

NRTO Keurmerk
THIM Hogeschool is in het bezit van het keurmerk van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Het NRTO is de overkoepelende brancheorganisatie voor particuliere trainings- en opleidingsinstituten in Nederland. Het NRTO-keurmerk is een onafhankelijke erkenning van kwaliteit en professionaliteit voor private opleidingen en geeft consumenten en bedrijven zekerheid bij de keuze voor THIM. THIM conformeert zich aan de aan de door de NRTO opgestelde Gedragscode. Ook is THIM via de NRTO aangesloten bij de stichting Geschillencommissie Consumentenzaken.

Reglementen
Het is belangrijk dat je weet waar je aan begint. Lees daarom ook onze reglementen door:
Algemene voorwaarden
Onderwijs- en examenreglement
Gedragscode Taalbeleid

Heb je vragen?
We helpen je graag verder! Bel 030 288 66 70 of vul het contactformulier in.