Vind hier het antwoord op je vragen

FAQ

THIM leidt je op voor de Bachelor of Science in Fysiotherapie. Dit is een internationaal erkend en gerespecteerd diploma.

Ja, voor studenten met een functiebeperking, zoals bijv. dyslexie of ADHD, kunnen we ondersteuning bieden, bijvoorbeeld door meer tijd te bieden bij toetsing of door gesproken toetsen te regelen. Vraag naar de mogelijkheden tijdens een voorlichting.

Ja, je hebt, net als bij andere hogescholen, recht op studiefinanciering via de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

THIM biedt zelf geen studiebeurzen, maar je kunt bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) navragen wat voor jou de financieringsmogelijkheden zijn. Kijk ook even hier voor informatie over bijv. betalen in termijnen, het levenlanglerenkrediet en het STAP-budget.

We starten twee keer per jaar, in februari en in september. Via onze website kun je je direct inschrijven!

THIM heeft geen eigen studentenvereniging. Wel worden er door onze activiteitencommissie leuke buitenschoolse activiteiten georganiseerd, zoals een wintersportreis en een gala.

Ja, in Schenk – onze lounge – bieden we je een uitgebreide keuze voor de lunch voor een redelijke prijs. Ook op ’t Plein van ons studie- en oefencentrum kun je terecht voor koffie, snacks etc.

Als je geen havo of mbo4 (of hoger) diploma hebt, maar je bent wel 21 jaar of ouder, dan kun je een 21+ toelatingstoets doen. De 21+ test wordt verzorgd door een extern bureau, dat advies geeft over de haalbaarheid van de opleiding. Meer informatie over de 21+ test vind je hier.

THIM volgt de schoolvakanties van de regio Midden. De zomervakantie kan anders vallen. Studenten krijgen voor de start van het studiejaar een overzicht van de lesweken, tentamenweken en vakanties.