
In drieëneenhalf of vier jaar leidt THIM jou op tot fysiotherapeut. Wij begeleiden al ruim 45 jaar succesvol deeltijdstudenten. We hebben zeer kleinschalig onderwijs, bieden een vaste structuur en veel ondersteuning. Het onderwijs start in februari of september. Ondersteuning nodig? Iedere week bieden we versterkingslessen.
Na de studie vinden onze deeltijdstudenten makkelijk een baan, vooral omdat zij goed presteren tijdens de stages. We hebben een uitgebreid netwerk en helpen je met het vinden van een stageplek. Lees hieronder meer over het vak en het programma. Kijk hier voor een compleet overzicht van de studiekosten en financieringsmogelijkheden.
Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Klik dan hier.

Programmaoverzicht
Ons deeltijdprogramma bestaat uit acht modules: vijf fysiotherapeutische modules, twee stagemodules en de minormodule. Hieronder lees je per module wat je leert.
Je start met de fysiotherapeutische basis en ontwikkelt een visie op gezondheid.
Na deze module kun je patiënten onderzoeken en behandelen met verschillende klachten van het bewegingsapparaat.
Deze module gaat over revalidatie bij neurologische aandoeningen en chronische ziektes.
De nadruk ligt nu op geïntegreerd fysiotherapeutisch handelen. Een professional communiceert op hoog niveau, motiveert, neemt onderbouwde beslissingen, behandelt effectief, evalueert en heeft oog voor de patiënt als mens.
Na deze module ben je klaar om met de majorstage te starten. De leidraad voor deze module is de dagelijkse agenda van de fysiotherapeut, diegevuld is met een grote variatie van gezondheidsproblemen en taken.
Een minorprogramma is bedoeld om jouw kennis te verbreden en verdiepen. Jaarlijks kijken wij wat de actuele onderwerpen binnen de fysiotherapie zijn en passen zo nodig ons minorprogramma daaraan aan. In een half jaar volg je vier minoren over vier uiteenlopende onderwerpen.
Tijdens je eerste stage breng je jouw opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk, in Nederland of over de grens. Daarnaast werk je aan opdrachten waarmee je aantoont dat een aantal taken van de fysiotherapeut jou steeds meer toevertrouwd kunnen worden. THIM helpt je met het vinden van een geschikte stageplaats.
In de tweede seniorstage ontwikkel je je tot een zelfstandige zorgprofessional. Je bent steeds zelfstandiger met patiënten bezig en werkt aan opdrachten waarmee je aantoont dat alle taken van de fysiotherapeut jou volledig toevertrouwd kunnen worden. Je wordt hierin begeleid door een docent en samen met jouw stagebegeleider volgen we jouw progressie in deze cruciale fase van je studie.

Vrijstelling
Heb je al een afgeronde HBO of WO opleiding? Dan kun je vrijstelling aanvragen voor het minorprogramma. Met een vrijstelling versnel je je opleiding en verlaag je je studiekosten.

Versterkingsonderwijs
Gedurende de week organiseren we facultatief versterkingsonderwijs. Theorie- en praktijkdocenten staan hier voor je klaar om individuele vragen te beantwoorden. Je kunt er met je groepje oefenen, waarbij je direct om begeleiding kunt vragen. Als jouw klas een onderwerp verder uitgediept wilt hebben, kun je een afspraak maken voor een bijles met een docent.

Begeleiding nodig?
We bieden begeleiding als je dat nodig hebt. Onze studieloopbaanbegeleider houdt jouw voortgang in de gaten en nodigt je periodiek uit voor een gesprek. Je kunt natuurlijk ook terecht bij het versterkingsonderwijs. Ook bij bijv. dyslexie of ADHD kun je om extra voorzieningen vragen. Je bent van harte welkom om ook buiten de lestijden te komen oefenen. Ons studie- en oefencentrum is de hele week open.

Contacturen
Deeltijdstudenten hebben één dag per week praktijkles. Deze les wordt in beginsel aangeboden op woensdag of vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur. Ter voorbereiding op de praktijkles wordt op maandagavond theorieles aangeboden in de virtual classroom tussen 18.30 en 21.00 uur.
Het onderwijs voor het minorprogramma, de module Research & Innovatie en de module Leren op de Werkplek wordt op de gebruikelijke studiedagen en -uren georganiseerd. In het laatste jaar lopen deeltijdstudenten minimaal 16 uur per week seniorstage. De stagedagen deelt de student in overleg met het stageadres in.

Voorlichting
Voordat je besluit om je in te schrijven als fysiotherapie student heb je misschien nog vragen. Ook kan het leuk zijn om de school een keer te bezoeken. Daarom nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek. Tijdens zo’n gesprek nemen we de tijd om antwoord te geven op al je vragen. Ook krijg je alle praktische informatie die je nodig hebt om te kunnen starten. Na beoordeling van je vooropleiding kun je bij ons instromen bij de opleiding fysiotherapie.