Compacte, volwaardige bachelor

Deeltijd

Efficiënt en kleinschalig

In drie of vier jaar leidt THIM jou op tot fysiotherapeut. Wij begeleiden al ruim 45 jaar succesvol deeltijdstudenten. We hebben zeer kleinschalig onderwijs, bieden een vaste structuur en veel ondersteuning. Het onderwijs start in februari of september. Ondersteuning nodig? Iedere week bieden we versterkingslessen.

Na de studie vinden onze deeltijdstudenten makkelijk een baan, vooral omdat zij goed presteren tijdens de stages. We hebben een uitgebreid netwerk en helpen je met het vinden van een stageplek. Lees hieronder meer over het vak en het programma. Kijk hier voor een compleet overzicht van de studiekosten en financieringsmogelijkheden.

Wil je meer weten over THIM?

Wil je deelnemen aan onze Open Dag op 21 mei 2022 (11.00 – 14.00 uur)? Klik dan hier.

Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Klik dan hier.

THIM biedt een innovatief, intensief en individueel programma, ideaal in combinatie met werk.

Programmaoverzicht

Het onderwijs is opgedeeld in negen modules. Als je alle modules hebt behaald, dan krijg je je bachelor-diploma (BSc). Je volgt de negen modules verspreid over drie of vier jaar. Als je wilt overleggen over de beste indeling voor jou, maak dan een vrijblijvende afspraak voor een gesprek.

Je start met de fysiotherapeutische basis. Je leert bijv. masseren, tapen, vraaggesprekken voeren en groepslessen geven. Ook krijg je les in de ondersteunende theorie, zoals anatomie, pathologie en fysiologie. Na deze module kun je onder leiding van een fysiotherapeut in de praktijk aan de slag.

Na deze module kun je patiënten onderzoeken met verschillende klachten van het bewegingsapparaat, zoals bijv. nek-, rug-, schouder- of knieklachten. Op basis van je onderzoek kun een fysiotherapeutische diagnose stellen. Je leert ook het behandelplan op te stellen en uit te voeren.

Deze module gaat over neurologische aandoeningen. Denk aan patiënten met niet aangeboren hersenletsel (NAH), Parkinson, Multiple Sclerose of dwarslaesie. Motorisch leren staat centraal, ofwel hoe een duurzame verandering in motorische vaardigheden tot stand kan komen door oefening.

De nadruk ligt nu op geïntegreerd fysiotherapeutisch handelen. Een professional communiceert op hoog niveau, motiveert, neemt onderbouwde beslissingen, behandelt effectief, evalueert en heeft oog voor de patiënt als mens. Je krijgt les in bijv. communicatie, psychologie en klinisch redeneren bij complexe fysiotherapeutische patiënten.

Een minorprogramma is bedoeld om jouw kennis te verbreden en verdiepen. Jaarlijks kijken wij wat de actuele onderwerpen binnen de fysiotherapie zijn en passen zonodig ons minorprogramma daaraan aan. In een half jaar volg je vier minoren over vier uiteenlopende onderwerpen.

Fysiotherapie is meer dan patiëntenzorg. Of je nu een eigen praktijk begint, als zzp'er aan de slag gaat of in loondienst werkt, je moet weten wat er op de zorgmarkt speelt. Welke ontwikkelingen zijn er en waar liggen kansen? Hoe werkt financiering van de zorg? Is die nieuwe behandeling bewezen effectief? Tijdens deze module leer je dit soort vragen beantwoorden. Aan de hand van verschillende opdrachten en masterclasses leer je meer over evidence based practice, innoveren en implementeren in de zorg. Je start met de introductie in jaar 3 en tijdens jaar 3 en 4 werk je de opdrachten uit.

In de eerste twee jaar heb je heel veel geoefend in rollenspellen met medestudenten. Nu is het tijd om in de praktijk aan de slag te gaan. Onder begeleiding werk je met echte patiënten aan jouw doelen en opdrachten. Je combineert deze module met de module Research & Innovatie.

Tijdens je eerste seniorstage ga je jouw opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk brengen, in Nederland of over de grens. Je hebt al kennisgemaakt met de praktijk in de vorige module, dus je weet al een beetje wat je kunt verwachten. Je werkt gemiddeld 16 uur per week onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut met patiënten. THIM helpt je met het vinden van een geschikte stageplaats.

In de tweede seniorstage ontwikkel je je tot een zelfstandige zorgprofessional. Je bent steeds zelfstandiger met patiënten bezig en daarnaast bereid je je voor op toetsing en maak je opdrachten. Je wordt hierin begeleid door een docent. Samen met jouw stagebegeleider volgen we jouw progressie in deze cruciale fase van je studie.

Vrijstelling

Heb je al een afgeronde HBO of WO opleiding? Dan krijg je automatisch vrijstelling voor het minorprogramma. Met een vrijstelling versnel je je opleiding en verlaag je je studiekosten.

Versterkingsonderwijs

Gedurende de week organiseren we facultatief versterkingsonderwijs. Theorie- en praktijkdocenten staan hier voor je klaar om individuele vragen te beantwoorden. Je kunt er met je groepje oefenen, waarbij je direct om begeleiding kunt vragen. Als jouw klas een onderwerp verder uitgediept wilt hebben, kun je een afspraak maken voor een bijles met een docent.

Begeleiding nodig?

We bieden begeleiding als je dat nodig hebt. Je kunt natuurlijk terecht bij het versterkingsonderwijs. Ook bij bijv. dyslexie of ADHD kun je om extra voorzieningen vragen. Je bent van harte welkom om ook buiten de lestijden te komen oefenen. Ons studie- en oefencentrum is de hele week open.

Contacturen

Deeltijdstudenten hebben één dag per week praktijkles. Deze les wordt aangeboden op woensdag en vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur. Studenten kunnen kiezen op welke van deze dagen zij de praktijkles willen volgen. Ter voorbereiding op de praktijkles wordt op maandagavond theorieles aangeboden in de virtual classroom tussen 18.30 en 21.00 uur.

Het onderwijs voor het minorprogramma, de module Research & Innovatie en de module Leren op de Werkplek wordt op de gebruikelijke studiedagen en -uren georganiseerd. In het laatste jaar lopen deeltijdstudenten minimaal 16 uur per week seniorstage. De stagedagen deelt de student in overleg met het stageadres in.

Voorlichting

Voordat je besluit om je in te schrijven als fysiotherapie student heb je misschien nog vragen. Ook kan het leuk zijn om de school een keer te bezoeken. Daarom nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek. Tijdens zo’n gesprek nemen we de tijd om antwoord te geven op al je vragen. Ook krijg je alle praktische informatie die je nodig hebt om te kunnen starten. Na beoordeling van je vooropleiding kun je bij ons instromen bij de opleiding fysiotherapie.